5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
      Saygıdeğer Meslektaşlarımız , Değerli Basın Mensupları ;

      Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü, Malatya Barosu adına hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor,tüm meslektaşlarımın Avukatlar Gününü kutluyorum.

      Yargının kurucu unsurlarından birisi olan ve bağımsız savunmayı özgürce temsil eden biz avukatlar, ne yazık ki, son birkaç yılda olduğu gibi bu yıl da Avukatlar Günü’nü yine endişe ve tedirginlik içerisinde, üzüntü ve kaygıyla değerlendirmek durumundayız.  
    Gönül isterdi ki, bugün, burada, ayrılmaz bir parçası olduğumuz yargının, yıllardır dile getirdiğimiz sorunlarından hiç olmazsa bir kısmının çözüldüğünden söz edebilelim. Çözüme ulaşabilmenin  sevincini yaşayabilelim.

       Mevcut Avukatlık Kanunumuzun Barolarımızın ve Avukatlarımızın mesleki ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını düşünmekteyiz.Biran önce ihtiyaçlarımızı karşılayan yeni bir Avukatlık Kanununun yürürlüğe girmesi temennimizdir.
       Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereğince, devletin üç  temel işlevi olan YASAMA, YÜRÜTME ve YARGI güçleri kendilerini hukuk kurallarına bağlı kılmalıdır.

Son yıllarda, arka arkaya gündeme getirilerek hayata geçirilen, hukuku ilgilendiren bir takım düzenlemeler, düzenlemeye hazırlanılan tasarılar, taslaklar  nedeniyle yargı dünyası ve onun kurucu unsurlarından birisi olan avukatlar kaygılı ve endişelidir.  
        Yalnızca vekiledeninin değil, halkın ve hakkın da savunucusu olan; hukukun ve insan haklarının  bilinçli ya da bilinçsiz ihlallerine tanıklık etmek ve bunlara cesaretle karşı koymakla yükümlü ve görevli olan; bu felsefeyi temsil etmek , ifade etmek ve somutlaştırmak yetisine sahip olan avukatlar olarak, yukarıda ana hatlarıyla belirttiğimiz kaygılarımızı ve endişelerimizi dile getirmenin de en önemli sorumluluğumuz olduğunun altını çizerek vurguluyoruz.
        Çünkü, insanlık tarihini inceleyenler, hukukun egemen olmadığı, hukukçuların etkisiz hale getirilip bağımlı kılındığı toplumlarda ne tür akla-hayale sığmaz haksızlık ve vahşetlerin sergilendiğini dehşet içinde göreceklerdir.
Biz avukatlar, her zaman, her yerde ve her durumda sorumluluğumuzun bilincinde olduk; olmaya da devam edeceğiz.

      Ülkemizin içinde bulunduğu çatışma hali biz Avukatları derinden etkilemekte ve kaygılandırmaktadır.Akan kan ve gözyaşlarının biran önce son bulması en büyük temennimizdir.Bu çatışma halinden ötürü  Malatya Barosu olarak Avukatlar Günü müzikli eğlence programlarını iptal etmiş durumdayız.

        Bu duygu ve düşüncelerle; Demokrasinin, İnsan Haklarının ve Hukuk Devletinin en büyük güvencesi olan savunmanın temsilcileri, sevgili meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyor, özlemini duyduğumuz, hukukun ve yargının tüm sorunlarının çözülmüş olduğu güzel günlere sağlık, esenlik ve başarılarla ve barış içerisinde hep birlikte ulaşabilmenin özlemiyle saygılar sunuyorum.

                       Av.Enver HAN

             MALATYA BAROSU BAŞKANI

                                                    

Paylaş